Weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk a jobb használhatóság érdekében. Részletes leírás
Rendben

 

Touratech Hungary Adventure Riding Training 2017. 07. 22. 

Egy kalandmotor birtokosaként sokkal több van a kezedben, mint azt gondolnád! Részben azért, mert a világ felfedezésre váró helyei gyakran csak burkolatlan úton érhetőek el, részben pedig azért, mert terepen motorozni - ha tudod hogy tedd - igazi élvezet. Küldetésünknek tekintjük, hogy népszerűsítsük és segítsük a legális, környezetudatos és felelősségteljes terepmotorozást. Ahogy a közúti, úgy a terepmotorozás is tanulható és az elsajátításához nem kell őstehetségnek lenni, elég a tudatosság és némi kitartás. Fontos, hogy nálunk nem versenyző képzés folyik, ahogy mi sem vagyunk versenyzők. Itt a lényeg, hogy egy nagy és nehéz kalandmotor terepen történő biztonságos és tudatos kezeléséhez adjunk megfelelő iránymutatást. Tapasztalatunk szerint az alapgyakorlatok helyes, biztonságos és magabiztos végrehajtása az, ami a legtöbbeknek gondot okoz.  Ezeknek a technikáknak az ismerete és begyakorlása olyan eszköztárat kínál, amelyből a megfelelő elemeket elővéve, a legtöbb kalandmotoros szituáció a világ bármely táján megoldható.

Kis csoportban, alap szinten

Alapszintű kalandmotoros képzés: időtartama 4-5 óra; minimum 5, maximum 10 fős csoportokban; a tematika magában foglalja a motorkerékpár kezelésének alapjait és a burkolatlan úton való haladáshoz szükséges alapvető ismeretek elsajátítását.

A terep gumi előny, de ezt a szintet akár utcai gumival is teljesítheted.

A képzések időtartama csak a technikák megismerésére elég, azok készség szintűvé további gyakorlás által válnak.

Helyszín és időpont:

Találkozó és rövid elméleti bevezető Balatonbogláron lesz, 13:00-kor, utána aszfalt úton legurulunk Somogybabodra, ahol zárt pályán, optimális körülmények között tudunk gyakorolni.

Műszaki háttér: a Full-Gas Kft. közel 20 évnyi tapasztalattal rendelkezik motorszerviz, motorkerékpár és tartozék értékesítés terén, mely tapasztalatra bátran támaszkodhatsz, állunk rendelkezésedre.

El fogok esni?

Szinte biztos. Bár a terepmotorozás összességében biztonságosabb, mint a közút, de apróbb esések, eldőlések sokkal gyakoribbak. Ezért is érdemes terepezésre alkalmas ruházatot (robosztus csizma, protektoros ruha, stb.) választani, valamint felkészíteni a motort (és lelkiekben magadat) az eldőlésekre. Hasznos extra a bukócső, kartervédő, kézvédő. Néhány karcolás, vagy ha letörik ez-az, ne szegje kedved!

Mit hozzak magammal?

Némi alapvető szerszám, kábelkötöző, drót mindig jól jön. A terepezés fizikailag igénybe vesz, tehát mindig legyen nálad frissítő. Ezt legegyszerűbben egy itatós hátizsákkal tudod megoldani. Egy szendvics, vagy szelet csoki sem árthat.

Kérünk, hogy csak akkor regisztrálj, ha már jelenkeztél az idei Travel Event-re és befizetted a részvételi díjat!

Az alábbi hivatkozásra kattintva jeletkezhetsz:

Először a kezdőlapon jelentkezz a Travel Event-re!